pátek 10. dubna 2015

Pasta z medvědího česneku

Lužní lesy okolo řeky Moravy
zavoněly i letos vůní medvědího česneku.
Tradičně jeho listy používáme třeba na chleba s máslem,
do bramborové kaše nebo z nich dělávám tvarohovou pomazánku.

Nově jsem z nich zkusila udělat pastu - 
listy jsem rozmixovala se slunečnicovým olejem a dochutila solí,
do jedné části jsem ještě přidala vlašské ořechy.
Hned jsem vyzkoušela se špagetami a je to moc dobré :-)


4 komentáře:

  1. Magdi, taky jsem tu pastu dělala se slunečnicovým olejem a vlašskýma ořechama. Jen se to hodně špatně mixovalo.
    krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale za tu práci to stojí :-) Děkuji za návštěvu :-)

      Vymazat
  2. Magdíku už roky hledám medvědí česnek a nic :-( Ale líbí se mi jak si zdůraznila slunečnicový olej. Mám zafixován Tvůj citát: Na MM každý recept začíná: na olivovém oleji orestujeme.... Vždy když sahám po nějakém oleji, tak si na Tebe vzpomenu - olivový olej nepoužívat na tepelnou úpravu !!! Uška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic se nemá přehánět - ani to používání olivového oleje tam, kde se více hodí slunečnicový nebo jiný... Já jsem udělala malou zkoušku i s olivovým olejem, ale nešlo mi to s tím medvědím česnekem dohromady, hořkost olivového oleje zbytečně přebila jeho chuť...

      Vymazat